Hul 8 | El Valle Golf

Hul 8 | El Valle Golf

El Valle Golf er en af de seks Nicklaus-baner, som udgør Nicklaus Golf Trail i Murcia regionen, og banen er absolut et besøg værd. Med sin beliggenhed i den nordlige del af Murcia-regionen og dermed tæt på Alicante, så kan et besøg på El Valle Golf med fordel kombineres med et besøg på flere af de andre Nicklaus-baner eller baner i Alicante.

De 18 huller spilles til Par 71 og er med sine 5.634 meter fra gul tee ikke en af de længste golfbaner. Men hvad der mangler i længden opvejes i høj grad af et super layout, som udfordrer den tænkende golfspiller. El Valle ligger ca 50 km fra feriebyen Torrevieja og er anlagt i en ørken-agtig dal, hvilket givet banen den berømte Arizona feeling. Netop det at banen er anlagt i en dal betyder at pladsen er trang og flere af  hullerne spilles langs hinanden, men det til trods, så har man formået at få anlægget til at fremstå som meget åbent, hvilket ørkenstemningen hjælper med til. I banedesignet har man taget højde for den manglende længde og lagt vægt på at skabe forhindringer, hvilket især mærkes på  vandhazarderne på hullerne 13, 14, 17 og 18, samt en masse bunkers og waste-områder.

Hul 1Par 4 312/247 meter. Et fint og kort åbningshul, hvor kun et par bunkers truer fra teestedet. Andetslaget skal ligeledes flyves ind over et par bunkers, men er man fri af dem, må en god score burde komme på tale.

Hul 2Par 4 400/320 meter. Et smalt landingssted til drivet mellem bunkers i højre og venstre påkræver præcision fra teestedet. Et langt andetslag mod en svagt hævet green som hælder mod venstre er også udfordrende. Et rigtigt fint golfhul.

Hul 2 | El Valle Golf

Hul 2 | El Valle Golf

Hul 3Par 5 453/383 meter. Et langt par 5 hul, hvor der er forholdsvis god plads til driveren. Fairway snævres lidt ind ved andetslaget og her er en del fairwaybunkers. Igen et flot hul, hvor Arizona-looket forstærkes.

Hul 4Par 4 314/244 meter. Et forholdsvis nemt og kort par 4 hul, hvor et par er inden for rækkevidde. Kuperet green venter.

Hul 5Par 4 303/242 meter. Igen et kort par 4 hul, hvor man skal passe på med slicen. Alternativt slå ud med et jern. Hele fire bunkers omkring green.

Hul 6Par 3 182/102 meter. Det første par 3 hul på El Valle er udfordrende. Fra et hævet teested skal bolden i carry over et stort waste-område. Alt som ikke lander på det grønne giver problemer. En god udfordring.

Hul 6 | El Valle Golf

Hul 6 | El Valle Golf

Hul 7Par 5 509/441 meter. Et langt par 5 hul, hvor det igen handler om at holde sig oppe af de mange bunkers. hold drivet i venstre side. De to næste slag skal holdes på fairway, mens green er forholdsvis stor. Er man langtslående skal hullet angribes.

Hul 8: Par 4 318/224 meter. Et af de klart smukkeste huller på El Valle Golf. Et svært udslag hvor man skal holde lidt tilvenstre. Kommer man godt afsted, skal man glæde sig til indspillet, som vi anser for at være et af de smukkeste i Spanien. En smuk kuperet green omgivet af 3 bunkers og en klippe i baggrunden rummer af idyl.

Hul 8 | El Valle Golf

Hul 8 | El Valle Golf

Hul 9: Par 3 166/141 meter. Har man ikke fået armene ned efter hul 8, så er det en god idé at gøre det. Det mellemlange par 3 på hul 9 kræver et lige slag for ikke at ryge i en af de to bunkers. Green er dog af en god størrelse.

El Valle Golf | Baneguide

El Valle Golf | Oversigt

Hul 10Par 4 309/244 meter. Bag-ni starter fint med en god mulighed for at få point sat på kortet. Et kort par 4 hul, hvor green og bunkers omkring green kan volde problemer.

Hul 11Par 4 260/186 meter. På hul 11 er teestedet er rykket op på en klippetop og fairway er delt i to og samles op imod green. At hive driveren op ad bag’en kan være fristende, men igen er slice forbudt. Tip: når du står på teestedet, så kig ned til højre og nyd synet af den flotte green på hul 8.

Hul 12Par 3 164/96 meter. Et rigtig flot par 3 hul, hvor green igen er beskyttet af bunkers.

Hul 13Par 4 331/280 meter. Rated som El Valles sværeste hul, hvilket skyldes de to vandhazarder der kommer i spil. Drivet skal godt ud i fairway (og helst ikke ind i husene til højre, som kommer lidt tæt på) Andetslaget er kompliceret, da green er afskåret fra fairway af vandhazarden. Greenen volder ikke nævneværdige problemer.

Hul 14: Par 4 282/220 meter.Et kort par 4 hul, hvor drivet skal over søen. Igen er der huse i højre side, så se efter dit drive. Fairway er ret bred, så det bør give problemer. Andetslaget mod en flad green trues lidt af vandet i venstre.

Hul 15Par 3 157/115 meter. Et super par 3 hul med masser af dybe bunkers.  Onduleret green venter.

Hul 15 | El Valle Golf

Hul 15 | El Valle Golf

Hul 16: Par 5 495/448 meter. Et langt par 5 hul hvor drivet skal sendes midt i fairway. I andetslaget handler det om at undgå de mange fairwaybunkers. Indapillet mod den ondulerede green må ikke være for kort. Sørg for at minimum 2 put i hånden, når du når til greenen.

Hul 17Par 4 357/279 meter. Det hævede teested giver god anledning til at sende et godt drive afsted. Andetslaget skal sendes ind over søen mod en svær green. Alternativt kan man spille højre om. Et fint par 4 hul.

Hul 18Par 3 322/254 meter. Et kort par 4 hul afslutter El Valle Golf. Drivet skal sendes over vand og op langs venstre løber en vandhazard. Green er svagt hævet over fairway og beskyttet af to bunkers i forkanten, så tag hellere et ekstra jern i andetslaget.

Hul 18 | El Valle Golf

Hul 18 | El Valle Golf

Opsummering: El Valle Golf er med sit unikke ørken-look  en af de mere interessante baner i Murcia /Alicante området. Der er flere korte par 4 huller, men især de mange bunkers betyder en del risiko ved altid at hive driveren frem. Der venter ligeledes flere gedigne overraskelser rundt på El Valle og et par af hullerne har helt sikkert international topklasse.

Spanskgolf spillede El Valle Golf  i maj 2012

Se flere billeder fra runden på El Valle her

Hdc: Mænd 28 / Kvinder 36

* Pro Shop
* Buggy
* Leje af køller
* Restaurant
* Bar
* Pro Shop
* Lejligheder
* Green Fee ordning
* Online booking

		
* Green Fee 18 Huller € 80 
* Buggy € 40
* Trolley € 7
* Leje af golfsæt € 34
* 1 Dags licens Murcia 3€
		
El Valle Golf Resort
Autovía Murcia-San Javier, Km 4
30155 Baños y Mendigos,

E-mail: reservas@irmgolfexperience.com
Telefon: +34 968 033 002
http://golf.marmenorresort.com/en
Få rabat på El Valle Golf

Send en mail til info@spanskgolf.dk og hør om priser på El Valle Golf.