Golf Platja de Pals – Must play bane på Costa Brava

De som fortrækker en traditionel flad golfbane med masser af fairway-bunkers, vil elske Costa Bravas ældste golfbane Golf Platja de Pals. Bag designet står det anerkendte Hawtree ltd., som anlagde de første 9 huller i 1966 og afsluttede banen med de sidste 9 huller i 1970 og det er tydeligt, at man har hentet meget inspiration fra de traditionelle engelske golfbaner.

De 18 huller (par 73) spilles med sine 5.970 meter fra gul tee forholdsvis langt, hvilket specielt kommer til udtryk på bag-ni med tre par 5 huller omkring 500 meter. Starten på de første ni huller kan måske føles en smule ensformig med fire par 4 huler, hvor af de tre første er ret korte og spilles lige ud. De resterende huller på for-ni er dog ganske underholdende og især det afsluttende hul 9 er en fin udfordring. Et par 3 hul på 140 meter, hvor en sø dækker af for de første ca. 100 meter og hele fire bunkers dækker foran green.

På bag-ni åbner banen sig mere op og der kommer lidt flere udfordringer i form af doglegs, flere bunkers og mere længde, helt præcist 3.154 meter. Der er lidt bedre variation mellem hullerne på bag-ni og selv om banen er flad som en pandekage, vil den ikke føles som ensformig.

Generelt er Golf Platja de Pals en rigtig fin bane og er kendt for at være særdeles velplejet. Det flade landskab kan måske opfattes som en smule kedeligt, men til gengæld er de mange strategiske placerede bunkers og især de mange træer langs fairway gør at banen kræver en god course management.  Der er næsten ingen vandhazarder på banen, men til gengæld er bunkers på fairway og omkring greenen med til at gøre banen til en ganske fin udfordring. En flot bane og kombineret med den nærliggende Emporda Golf, så kan det danne rammen om en helt fantastisk golfferie på Costa Brava.

Kontaktoplysninger

 

Golf de Pals

C. del Golf, 64 · 17256 PALS

Tel. +34 972 667 739

mail: info@golfdepals.com

web: http://golfdepals.com