Salobre Golf Old Course – Golfbanen i lavaens fodspor

Salobre Golf Old Course ligger lidt gemt bag bjergene mellem Puerto Rico og Maspalomas sammen med det luksøriøse Sheraton Salobre Golf & Resort og Salobre Golf New Course.

Banearkitekten Roland Favré formået at skabe en fin bane i det kuperede vulkanområde, som man finder i den sydlige del af Gran Canaria. Det giver en stor variation i layout med masser af højdeforskelle rundt på de kun 5.338 meter – par 71.Det kuperede terræn giver også en fordel fra mange af teestederne, som er hævet  over de generelt brede fairways.  Kun en enkelt sø finder man på Salobre Golf Old Course, men til gengæld er der masser af strategiske placerede bunkers.

De første ni huller på Salobre Golf Old Course

Det 308 meter par 4 hul som åbner for-ni er en ganske fin mulighed for at komme godt fra start. Fin plads på fairway og et andetslag mod en stor bred green. Dernæst venter et kort par 3 hul på 121 meter, hvor udfordringen er den smalle lange green. Et kort par 4 hul venter igen på hul 3, men en bjergvæg langs venstre gør hullet en smule mere udfordrende. Længde er der til gengæld nok af på hul 4 hvor 175 meter par 3 venter og igen er venstre side no-go.

Salobre Golf Old Course første par 5 venter på femte hul og med sine 483 meter er der masser af længde. Fra teeboksen skal man slå ud over noget grumt waste area. Herefter et transportslag, efterfulgt at et flot indspil mod en hævet green. Et rigtigt flot par 5 hul.

Hul 6 er kort par 5 hul på 438 meter, men det doglegger venstre efter ca. 180 meter, så den langtslående vinder ikke ret meget. Desuden snævrer det ind op mod green, så spil hellere sikkert og tag en par. Hul 7 er et kort par 4 hul på 277 meter, men hullet spilles forholdsvis smalt og med waste area langs højre. Kun 92 meter udgør det pudsige par 3 hul på hul 8. Man slår ned mod green og skal passere en stor sø. Afslutningen på for-ni er op ad bakke – helt bogstaveligt. Et par 4 hul på 299 meter, men det spilles på grund af bakken noget længere. Greenen er pænt stor, så vær endelig ikke bange for at gå for lang.

Bagni på Salobre Golf Old Course indbyder til dans

Hvor hul 9 gik op ad bakke, så spilles hul parallelt ned ad bakke. For den præcise kan de 237 meter fint nås i et slag, men tag agt for de to bunkers foran green. Hul 11 er et af de mere spektakulære par 3 huller som er at finde på Gran Canaria. 168 meter fra et teested hævet et godt stykke over fairway, som er placeret næsten skjult bag et klippe – at ramme green er i dette tilfælde  svært nok i sig selv. Herefter venter et svært par 4 hul, hvor teestedet er lidt gemt bag en palme, OoB langs højre og en green med vandhazard i venstre.

Hul 13 kræver er et mellemlangt par 4 hul på 366 meter som doglegger 90grader højre. Igen er green hævet over fairway, men hullet byder ikke på større vanskeligheder. Det 144 meter par 3 hul på fjortende er også en ganske fin udfordring med bunker foran og til højre for green.

Et par lange huller som går op og ned

Hul 15 er et par 5 hul på 504 meter og selv om der er god plads, så spilles det svagt op ad bakke og derfor lidt længere. Hul 16 er et flot og kort par 4 hul som spilles svagt ned ad bakke. Et listigt å-løb midt på fairway gør at man skal tænke sig lidt om fra tee, men når det er passeret er der ingen problemer.

De to sidste huller på Salobre Golf Old Course består af et langt par 4 hul på 370 meter og afslutningsvis et kort par 4 hul på 404 meter. Hul 17 er et flot og krævende hul og hul 18 spilles stejlt op ad bakken om hul 9, hvilket er den største udfordring.

Dommen over Salobre Golf Old Course

Summa summarum er Salobre Golf Old Course en rigtig fin bane, der til trods for sin manglende længde giver fine udfordringer og frem for alt kræver et præcist spil hvis man vil derfra med en god score. Godt nok er fairways brede og man kommer aldrig rigtig i problemer, hvis man holder den nogenlunde på det grønne, men der skal til gengæld tænkes golf hele vejen rundt.

Tip: Glæd dig til hul 11!

 

 

Kontaktoplysninger

 

Salobre Golf Resort

Calle Swing, S/N, Urbanización Salobre Golf, 35100 Maspalomas, Las Palmas

Tel. +34 928 943 004

mail: reservation@salobregolfresort.com

web: www.salobregolfresort.com