Parador Golf Malaga- Malagas Grand Old Man

Parador Golf Malaga ligger kun en stenkast fra lufthavnen og er derfor en oplagt mulighed, hvis man skal gå en hurtig runde inden flyet vender snuden hjem mod Danmark.

Banen blev indviet i 1925 og har aner til den britiske kongefamilie, som skubbede kraftigt på for at få en golfbane i området, hvor de ferierede. Så i starten af 1920’erne gik arbejdet i gang med at bygge en 9-hullers bane under supervision af den navnkundige Harry Colt (som står bag nogle af verdens bedste linksbaner). De 18 huller stod færdig i 1925, hvilket gør Parador Golf Malaga til Solkystens ældste golfbane.

Banen er en parkbane med bredde fairways beskyttet af nåletræsalléer. Der er få hints af linksgolf i form af pot bunkers, men ikke i den grad som man kender det fra Skotland.  Banen har været vært for flere store turneringer, således er der blevet spillet Open de España i 1992 og 1999 og senest i 2011 var Parador Malaga Golf vært for Open de Andalucía. Banerekorden tilhører i øvrigt en vis Miguel Angel Jimenez.

Selve Forløbet på Parador Golf Malaga

Man får en rolig start på Parador Golf Malaga og de tre første huller er lige til at gå til. Herefter bliver der skruet op for sværhedsgraden og især hul 5 byder på en særdeles krævende green, hvor pin placeringen kan drille.

Hul 6 er en drilsk Par 3 på 149 med en stor og dyb bunker dækker hele forkanten af green og de sidste 3 huller på for-ni er også krævende og især hul 8, hvor der skal et perfekt drive til for ikke at havne i bunker allerede på fairway.

På bag-ni bliver der igen drejet på knapperne og skruet op for niveauet. Selv om der er god plads og ingen OoB på 12, 14, 15, 16 og 17, som spilles ved siden af hinanden, kan det give problemer hvis man kommer ind i mellem de mange træer som skiller hullerne. Til sidst skal nævnes at man på hul 11 spiller helt ud mod stranden, som er en pænt befolket nudiststrand.

Vil man spille en anden bane ikke langt fra lufthavnen, så er både Mijas Golf og Chaparral Golf ganske gode muligheder.

Kontaktoplysninger

Parador Golf Malaga

Autovía MA-20 (Málaga – Algeciras) Salida Coín, 29004

Tel. +34 952 38 12 55

mail: malaga@parador.es

web: www.golfenparadores.es/en/paradores/parador-de-malaga-golf/golf-course