Saurines Golf – Nicklaus’ europæiske ørkenbane

Saurines Golf  er en af de seks Nicklaus-baner, som udgør Nicklaus Golf Trail i Murcia regionen. Banen ligger klods op ad La Torre banen og de to baner, kan med fordel kombineres, hvis man vil spille 36 huller på en dag.

De 18 huller spilles til par 72 (37+35) og 5.952 meter fra gul tee og ca. 1000 meter kortere fra rød. Når man kigger ned af scorekortet, så springer et par lange par 3 og par 4 huller umiddelbart i øjnene. Men når det er sagt, så er det ørkenagtige layout i bedste Arizona stil, det som for alvor gør Saurines Golf spændende.

For-ni starter ganske blidt med et kort par 4 hul og de største udfordringer er ikke at ryge ind i en af de mange waste areas med små buske. Lidt flere er der på næste hul, hvor der igen er masser af små buske i spil. Man må forvente et langt andetslag og en drilsk green.

Hul 3 og 4 er igen halv lange par 4 huller og igen ligger udfordringen i at ramme de grønne stykker på fairway, hvis ikke kan det let koste et ekstra slag eller betyde en tabt bold. Det 475 meter lange par 5 hul på femte bliver fairway en del bredere, til gengæld kommer der vand i spil på Saurines Golf. Igen på hul 6 er der vand i spil, men til gengæld har man kun 3 slag til de 180 meter.

Pulsen kommer lidt ned igen på hul 7, der med sine 303 meter ikke bør give de store problemer. Lidt problemer kan opstå på det lange hul 8. Et 454 meter langt par 5 hul, hvor fairway er forholdsvis smal. Afslutningen på de første ni huller på Saurines er et kort par 4 hul på 309 meter (index 18) og det er kun søen i venstre side, som kommer i spil i andetslaget.

Bag-ni på Saurines Golf

Bag-ni starter med et kort og smukt par 3 hul med masser af vand i spil. Dernæst et kort, men flot par 4 hul og igen kommer banens velkendte waste areas i spil.

Det samme gælder på hul 12, men her skal man igennem 383 meter på de fire slag. Hul 13 er med sine 459 meter et af de mere krævende på Saurines.

Til gengæld er forløbet ret fladt og kun waste områderne kan drille. Banens længste par 3 hul møder man på hul 14. 197 meter, dog med god plads bag green.

Problemer er der til gengæld nok af på hul 15 (index 1). Et 382 meter langt par 4 hul med vandhazard i venstre side af hele hulforløbet. Hul 16 er ligetil og bør ikke volde problemer.

Hul 17 er et langt par 5 hul med god plads på fairway og uden de større problemer. Som afslutning på Saurines Golf venter et mellemlangt og svært par 3 hul med 3 greenside bunkers og efter en lang runde, gælder det om at holde koncentrationen.

Alt i alt er Saurines Golf en fin golfbane med god plads på fairway. Layout er forholdsvis fladt og det kan gøre den visuelle oplevelse en anelse kedelig. Men er man i området, så bør man inkludere en runde på El Valle Golf som ligger en lille halv time fra Saurines.

 

Kontaktoplysninger

 

Saurines Golf

Calle Fernando Alonso, s/n, 30700 Roldán, Murcia, Spanien

Tel. +34 638 61 27 97

web: www.gnkgolf.com